БАГАЖ Ryanair Ръчен багаж на Ryanair Регистриран багаж

БАГАЖ

Политика за багаж на Ryanair – правила и изисквания

Ръчен багаж на Ryanair

На всеки пътник е включен малък ръчен багаж с размери 40см х 20см х 25см.

Ръчен багаж на Ryanair + приоритетно качване

При закупуване на услугата „приоритетно качване + голям ръчен багаж“ се включват:

  • малък ръчен багаж с размери 40см х 20см х 25см голям ръчен багаж с размери 40см х 55см х 20см

Малкият ръчен багаж трябва да бъде поставен под седалото пред вас.

Големият ръчен багаж трябва да бъде поставен в отделението над вас.

Приоритетното качване дава право на посадка в самолета извън основната опашка. Цената на услугата „приоритетно качване + голям ръчен багаж“ варира от 10 до 25 евро.

Ако ръчният багаж надвишава посочените размери, пътникът може да бъде отказан в пренасянето на багажа, или, ако е възможно, може да бъде разрешено, но с допълнително заплащане – 50 евро.

Регистриран багаж на Ryanair

Платеният, регистриран багаж (багаж, предаван на бюрото на авиокомпанията 2 часа преди полета) може да бъде от два вида:

  • до 10 кг с размери 40см х 55см х 20см – допуска се 1 брой на пътника. Цената е от 15 до 25 евро в един посока.
  • до 20 кг с размери 81см х 119см х 119см – допуска се до 3 броя на пътника. Цената е от 25 до 50 евро в един посока. Като се закупят няколко чанти до 20 кг, багажът може да се разпределя неравномерно между чантите, например, една чанта – 15 кг, друга – 25 кг. Максималното тегло на една чанта е 32 кг.

Добавянето на регистриран багаж на Ryanair е по-евтино по време на резервацията на билетите. Може да се добави и след завършване на резервацията или на касата на авиокомпанията в летището – с допълнително заплащане.

Отметка за регистриран багаж – 20KG BAG – в дясната част на посадъчния билет под информацията за времето на затваряне на посадката GATE CLOSES.

Багаж за деца и бебета

За децата се прилагат същите правила за багажа като за възрастните + е разрешено пренасянето на сгъваема количка (предава се в края на стълбата) и детско автокресло.

За бебетата е разрешено пренасянето на малък ръчен багаж до 5 кг + сгъваема количка и детско автокресло. Сгъваемата количка трябва да се предава в края на стълбата.

Ако ръчният багаж надвишава посочените размери, пътникът може да бъде отказан в пренасянето на багажа, или, ако е възможно, може да бъде разрешено, но с допълнително заплащане – 50 евро. На пътниците на Ryanair се препоръчва да проверят размерите на багажа си на касата за регистрация преди посадката.

В самолета е разрешено пренасянето на малки музикални инструменти, като китара или цигулка, ако е резервирано подходящо място за инструмента при закупуване на билета.

Животни

Провозът на животни не е разрешен.

Информация за забранените предмети за пренос на борда на самолета

  1. Огнестрелно и друго оръжие: Всякакъв вид огнестрелно оръжие, включително пушки, пистолети, пневматично и газово оръжие, както и боеприпаси, са забранени за пренос в ръчния багаж или регистриран багаж.
  2. Остри и режещи предмети: Това включва ножове, бръсначи, остриета, ножици и всички други предмети, които могат да бъдат използвани като оръжие.
  3. Взривни вещества и химикали: Всякакви взривни вещества, включително фойерверки и пиротехнически изделия, както и опасни химикали, не могат да бъдат пренасяни на борда на самолета.
  4. Течности, аерозоли и гели: Според правилата за сигурност, течности, аерозоли и гели могат да се пренасят само в ограничени количества и трябва да бъдат поставени в специални контейнери с обем не повече от 100 мл всеки. Всички контейнери трябва да бъдат поставени в прозрачна пластмасова торбичка с обем не повече от 1 литър.
  5. Опасни и отровни вещества: Вещества, които могат да представляват опасност за здравето на пътниците и екипажа, като например отрови, радиоактивни материали и инфекциозни вещества, са забранени за пренос.
  6. Опасни инструменти: Всички инструменти, които могат да бъдат използвани като оръжие, като отвертки, чукове, свредла и пили, трябва да бъдат поставени в регистрирания багаж.
  7. Електронни устройства: Преди тръгване е препоръчително да се уверите, че всички електронни устройства, като мобилни телефони, таблети и лаптопи, са заредени и функционират правилно, за да избегнете възможни проблеми при преминаване през контрола за сигурност.

КУПИ САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ

РЕГИСТРАЦИЯ ЗА ПОЛЕТ